Hogyan szerezzek fényképet a karikatúra alanyáról?

A karikatúrák megrendeléséhez csupán két dologra van szükség. Az első, hogy vedd fel velem a kapcsolatot, míg a második, hogy szerezz nekem képet a karikatúra alanyáról.

Volt karikatúra, amit azért nem tudtam megcsinálni az életemben, mert mindössze egy darab kisméretű életlen fényképet kaptam a megrendelőtől. Volt olyan kapott fénykép is, amin a kutya meg a bogrács jobban kivehető volt, mint a célszemély arca.

Az első legfontosabb tehát, hogy legyen minél több, minél tisztább, minél mosolygósabb és minél világosabb fénykép annak az arcáról, akiről a karikatúrát szeretnétek elkészíttetni. Én az esetek döntő többségében nem ismerem az illusztráció alanyát, így rátok hárul a feladat, hogy bemutassátok őt nekem. Ha a képen be van festve a haja, de már nem úgy hordja, vagy a fénykép elkészülte óta van a karján egy bazi nagy sárkányos tetkó, vagy mostanában szakállat növesztetett – ezek mind olyan információk, amikről tudnom kell. Mindenkinek érdeke, hogy pontos legyen a kép!

Tudom, hogy nem könnyű képet szerezni az áldozatról. Érdemes valamilyen trükköt alkalmazni, ha már a facebook-on nem találtál elég jókat. Nagyon egyszerű és nagyon jó trükk például a következő.

Megkéred a karikatúrára kiszemelt barátot/rokont/munkatársat, hogy adjon pár mosolygós fényképet magáról, mert szeretnél a facebookra egy albumot csinálni a barátokról/rokonokról/munkatársakról. Két dolog történhet: hisz neked vagy nem hisz neked.

„Nemsokára szülinapom lesz, nem vagyok hülye.” Hát persze, hogy nem vagy hülye, ne haragudj, hogy ilyen átlátszó trükkel próbálkoztam. Igazából egy üdvözlőlapot akarok majd az ajándékod mellé nyomtatni, és ahhoz kellenének a képeid.

És meg is vagyunk. Ő megnyugszik, mert tudja jól, hogy lesz egy ajándéka, ami mellé kell ez a fénykép. De mivel a fénykép sorsáról már azt hiszi, hogy tudja mihez kell, ő csak azon fog töprengeni, hogy az üdvözlőlapon kívül milyen ajándékot fog tőled kapni. „Köszi, ez jó kép, de adj már még egyet-kettőt, mert lehet, hogy egy más színű üdvözlőlaphoz jobban megy majd egy másik kép.”

És tessék, a kezedben a képek. Sok trükköt bevethetsz, ha nem férsz hozzá a számítógépéhez, ha nem tudod megkérni vagy bevonni a párját, hogy küldjön neked képeket róla. De ez a legtisztább trükk, ha beavatod. Így az lesz az érzése, hogy őszinte vagy hozzá, és meg sem fordul a fejében, hogy ördögi tervedhez pontosan úgy asszisztál, ahogy azt te előre kitervelted, és már csak pár nap, és egy őrületesen jó karikatúrával hatalmas meglepetést fogsz neki okozni!

Kategória: Egyéb